Menu


The Covernant en Who Nose treden live op tijdens Rock Dog In Sound Dog

2017 06 30 The CovernantVrijdag 30 juni 2017 wordt het eerste half jaar van 2017 goed passend afgesloten tijdens een nieuwe editie van Rock Dog In Sound Dog, met optredens van hard rock metal coverband The Covernant en pop punk rock band Who Nose. Met voor, tussen en na de optredens nog meer muziek uit het hard en rockend segment, waarbij het publiek uit volle borst mee kan zingen, de vuisten in de lucht kan gooien en kan headbangen tot ze er bij neervallen. De zaal van Sound Dog aan de Oude Baan 8 te Breda gaat om 19.00 uur open, aanvang is 19.45 uur en entree bedraagt slechts € 3,- per persoon.

Metal klassiekers 
Sinds 2009 wordt er onder de naam Metal Video Avond in Dongen een besloten metal feestje georganiseerd. Hier worden, zoals de naam al doet vermoeden, metal video’s gedraaid en spelen de mannen van The Covernant onder de naam MVA Allstars een set vol metal klassiekers. In de zomer van 2012 werd besloten dat het zonde is om slechts één keer per jaar op te treden. Ten eerste vindt de band, die bestaat uit diehard metal liefhebbers, het zelf veel te leuk en ten tweede kregen ze regelmatig de vraag waarom ze dit niet vaker deden. Sindsdien bouwt The Covernant op ieder podium een feestje. De band bestaat anno 2017 uit zanger Zoltan Magyar, drummer Rob van Gompel, bassist Tommy Jongenelen en gitaristen Paul Lensvelt en Rob Claesen De band speelt namelijk louter hardrock‐ en metal klassiekers die iedereen ook na een paar biertjes achter de kiezen al mee brult. Denk hierbij aan oude krakers van bands als Slayer, Metallica, Sepultura, Life of Agony, Saxon, Anthrax, S.O.D., Motörhead, AC/DC, Accept en Twisted Sister. Ook nieuwe klassiekers van bands als Airborne, Steel Panther en Volbeat staan op de almaar groeiende setlist. In Brabant waren ze eerder al te zien op podia zoals de Dynamo te Eindhoven, de Bosuil te Weert en De Pul in Uden. In deze laatstgenoemde speelden ze als onderdeel van de Big 4 Tribute show een volledige set van Anthrax, waarmee het publiek zo compleet uit haar dak ging dat de programmeur van de Pul de kans niet aan zich voorbij liet gaan om de echte Anthrax onlangs voor een exclusief optreden te boeken! Of The Covernant ook bij dat optreden aanwezig is, is moeilijk te zeggen aangezien ze op dit moment stad en land afreizen om het publiek smachtend naar meer achter te laten. Zo ook deze avond bij Sound Dog!

Naam die nergens op slaat
Who Nose is een band die al sinds 1998 actief is met het maken van muziek, en destijds een bandnaam koos die nergens op sloeg maar wel paste binnen het zichzelf niet al te serieus nemende punkrock genre. Het viertal begon op de middelbare school, zetten het feest op de universiteit door waarna ze het grote mensen leven min of meer ingerold zijn met een bandnaam waar ze geen afscheid meer van konden nemen. En waarom zouden ze? Er zijn zeer succesvolle bands in dit genre met een naam die nergens op slaat, vraag maar aan Fred Durst. In 2000 brachten ze de ep Off The Record in eigen beheer uit, welke in 2005 opgevolgd werd door de ep Once Again We Sing These Songs Of Failure. Het laatste wapenfeit is de Will Play For Beer ep uit 2011, opgenomen in de Papercut Audio Recordingstudio in Tilburg onder leiding van Roel Vennix. Op deze ep laten ze horen dat ze zonder moeite de punk pop hitjes uit hun mouwen kunnen schudden, en de ep werd dan ook via de website van de band goed gedownload. Na het even rustig aan gedaan te hebben, zelf geven ze het grote mensen leven hiervan de schuld, is Who Nose er weer helemaal klaar voor. Klaar om ieder publiek uit zijn en/of haar sokken te rocken!

Sound Dog presenteert The Covernant en Who Nose, vrijdag 30 juni 2017, Sound Dog aan de Oude Baan 8 te Breda, deuren open 19.00 uur en aanvang 19.45 uur en entree € 3,- per persoon.

www.youtube.com/thecovernantmetal 
www.whonose.net 
www.sounddog.nl