Menu


Borrelen Op De Maet Van presenteert singer/songwriters Kiki Mettler en Anne Nederhoed

2017 07 02 Kiki Mettler by Reza LesteluhuOp zondag 2 juli 2017 komen singer/songwriters Kiki Mettler en Anne Nederhoed langs bij Borrelen Op De Maet Van, om het publiek te trakteren op hun mooiste liederen. Dat het hier niet om zo maar twee singer/songwriters gaat blijkt wel uit het feit dat Kiki Mettler dit jaar tot de landelijke selectie van Popronde is doorgedrongen, en Anne Nederhoed op dit moment een van de talenten van Breda's Most Wanted is. Borrelen Op De Maet Van is de samenwerking tussen stichting Poporganisatie Breda (POB) en café Corenmaet die het publiek tijdens de zondagmiddagborrel om de week laat genieten van lokaal en regionaal muzikaal talent. De muzikanten zullen hun muziek in een semi-akoestische setting laten klinken, waarbij het publiek naast de muziek ook kan genieten van een drankje en een hapje. In café Corenmaet aan de Havermarkt 1 te Breda is iedereen vanaf 15.00 uur weer welkom om te komen kijken, luisteren en vooral te genieten. De entree geheel gratis.

Kwetsbaar
Singer/songwriter Kiki Mettler heeft niet meer nodig dan een microfoon, een barkruk en een akoestische gitaar om je mee te nemen in haar muziek. Met haar autobiografische liedjes is ze niet bang haar kwetsbare kant te laten zien. Het afgelopen jaar kwam het leven van Kiki in een muzikale stroomversnelling. Zo speelde ze al op Festival Mundial, Countdown Café van radio Veronica, in Club Dauphine en bij poppodium W2. Ze is de winnares van de Singer Songwriter Challenge 2015 en uitgeroepen tot Top Talent van PopEi 2016/2017. Eind 2016 bracht ze haar eerste single uit, die werd geschreven door Rob Crosby bekend van zijn werk voor The Common Linnets en Lady Antebellum.Op 26 mei 2017 heeft ze haar debuut ep Feathers, samen met haar begeleidingsband, gepresenteerd in een overvolle zaal van PopEi in Eindhoven. Vanaf het najaar zal ze ook via rondreizend festival Popronde op vele plaatsen in heel het land te zien én horen zijn, maar zo aan het begin van de zomer gewoon nog bij Borrelen Op De Maet Van.

HM17 Herdenking
Het was november 2014 toen Anne Nederhoed voor het eerst het podium beklom als singer/songwriter. Vanaf de eerste zin die ze zong was het voor haar en het publiek duidelijk: dit is waar de toen 18-jarige Bredase voor gemaakt is. Haar ingetogen gitaarspel en rake teksten trekken je voor héél even mee in haar wereld. Anne probeert met haar Engelstalige pop-folk nummers altijd een herkenbaar en helder verhaal te vertellen. Haar verhalen nemen je mee door alle grote thema’s die er in het leven spelen; de liefde, hoop maar ook de dood en verlies. Sinds haar eerste optreden heeft ze niet stil gezeten. Naast een hoop optredens in haar thuisstad Breda, waaronder het verzorgen van het voorprogramma van Kalle Mattson in Mezz, trok ze ook Nederland in. Zo speelde ze in Groningen tijdens de voorrondes van de Kei-week, in Hilversum in de Vorstin en deelde ze in Amsterdam het podium met Gerson Main. Haar liedje Song For Brett heeft landelijk veel aandacht gekregen. Het nummer ter nagedachtenis aan de MH17 ramp werd gebruikt in de SBS6 documentaire “Het dorp dat zes mensen verloor”. Hierna werd Anne uitgenodigd om het nummer tijdens de officiële MH17 herdenking in Nieuwegein te spelen voor nabestaanden van de ramp. In 2016 won ze de podiumkunsten wedstrijd Fanatics in Rotterdam. Tegelijkertijd rondde ze een succesvolle crowdfunding af. Dit samen vormde de financiële basis voor het videoproject wat sinds begin 2017 wordt gepubliceerd. Met een team van jonge videomakers is Anne Nederhoed aan het werk gegaan om akoestische live sessies op te nemen. De serie van video’s bestaat uit eigen nummers en covers en elke maand wordt er één video op YouTube gedeeld. Inmiddels maakt Anne Nederhoed deel uit van de tweede editie van Breda’s Most Wanted en is ze geselecteerd voor het Popsport Brabant traject. Vol ambitie gaat ze nu de rest van haar muzikale carrière te gemoed.

POB en Café Corenmaet presenteren Borrelen Op De Maet Van Kiki Mettler en Anne Nederhoed, zondag 2 juli 2017 café Corenmaet, Havermarkt 1 te Breda, aanvang 15.00 uur en entree geheel gratis.

www.facebook.com/kiki.mettler
www.annenederhoed.com
www.pobsite.nl