Menu


Silence en Frantic op podium laatste voorronde van Bredase PopRock Bandwedstrijd

2016 06 23 FranticDonderdagavond 23 juni 2016 vindt de 4e en tevens laatste voorronde van de 4e Bredase PopRock Bandwedstrijd plaats. Deze avond treden de bands Silence en Frantic, die de eerder aangekondigde The Privateers zal vervangen, op. Voor het vierde jaar op rij organiseert stichting Poporganisatie Breda (POB) deze enige echte Bredase PopRock Bandwedstrijd.

Samenwerking
Dit jaar wordt ditin samen werking met café De Bruine Pij georganiseerd, waar de daadwerkelijke wedstrijd ook plaats vindt. Verdeelt over de eerste vier donderdagavonden van juni 2016 zullen acht regionale bands, die zich tot het pop en rock genre rekenen én voornamelijk eigen werk spelen, een gooi doen naar een van de te winnen prijzen.

Hoofdprijs
De hoofdprijs wordt ook dit jaar weer beschikbaar gestelddoor Sandlane Recording Facilities; één band krijgt de kans om een single op hoogwaardige kwaliteit op te nemen en af te mixen in de studio in Rijen. De bands Windup Space, There There en The Kingfishers gingen in respectievelijk 2015, 2014 en 2013 met die hoofdprijs aan de haal. 

Tegoedbon
Oefenruimtecomplex Sound Dog aan de Oude Baan en Dijkmans Muziekwinkel aan de Haagdijk hebben beide een tegoedbon beschikbaar gesteld als respectievelijk tweede en derde prijs. Op de voorgaande donderdagavonden waren de bands Freeloader en Mojomatic, Serenader en Between Waves en The Spvrk en Roes de bands die optraden. Naast de welbekende vakkundige jury die op de kwaliteit, muzikaliteit, originaliteit en enthousiasme zal letten, zal ook de reactie van het publiek in de uiteindelijke beslissing meetellen. De avonden vangen om 20.00 uur aan en de entree in het café aan Kerkplein 7 te Breda is alle avonden geheel gratis. 

Oprichting
Al sinds de oprichting in 2011 zoekt de formatie Silence in de huidige wirwar van beschikbare stijlen en stromingen naar haar eigen geluid. Met het toetreden tot bandcoachingstraject Breda's Most Wanted heeft de band eindelijk de juiste richting gevonden, waarna er hard gewerkt is aan het concept waar Silence nu voor staat: The Silence Family. Gitarist Jan-Pieter Rooij vertolkt hierin de rol van man en vader van het gezin die zich min of meer gevangen voelt in zijn eigen bestaan.

Jongste
Toetsenist Stijn Rombouts is de jongste telg, die nog vol met dromen zit en zich niet druk hoeft te maken over wat er om hem heen gebeurd. Zangeres Daida Voorneman vertolkt de rol van de vrouw en moeder, die de vrolijkheid zelve is en niets liever wil dan het hebben van een one big happy family. Drummer Ruben van der Horst maakt het gezin compleet als de rebelse tiener zoon, waarbij een gouden toekomst aan de horizon gloort maar die zijn tijd liever verspilt aan foute vrienden met dito invloeden.

Pop
Het geluid van de band laat zich omschrijven als progressive pop, en inspiratie wordt gehaald uit de muziek van onder andere The Beatles, Chopin, Nevermore, Floor Jansen, Beethoven, Joe Bonamassa en Fleetwood Mac. Als je altijd al opzoek bent geweest naar een mix van pop, rock, blues, metal en klassieke muziek, dan is Silence precies wat je zoekt!

Inspiratie
De nieuwe Bredase band Frantic speelt een mix van covers en eigen werk geïnspireerd door bands zoals de Foo Fighters en Muse en muzikanten zoals John Mayer en Jimi Hendrix. Frantic klinkt verrassend volwassen ondanks de jonge leeftijd van de muzikanten, welke gemiddeld 16 jaar is. De band bestaat uit zanger en gitarist Tyn van Londen, bassist Mike van Rooij, gitarist Bas Fraanje en drummer Tjarda Hoekstra. In april wonnen zij de finale van Kunstbende Brabant. De jury waardeerde ''de bak aan energie en plezier'' dus met de hoofdprijs, waardoor ze naast de landelijke finale in Tivoli te Utrecht ook de komende periode met de Kunstbende zomertoer op verschillende festivals te zien én horen zullen zijn. Onlangs waren ze nog te beleven tijdens de eerste editie van Sound Dogs Alive, en deelden daar het podium met de heren van MacSwordfish die vanaf dat moment ook meteen fan van Fantric zijn.

POB en café De Bruine Pij presenteren de 4e Bredase PopRock Bandwedstrijd voorronde 4 met Silence en Frantic, donderdag 23 juni 2016, café De Bruine Pij, Kerkplein 7 te Breda, aanvang 20.00 uur en entree geheel gratis.

Meer info: www.pobsite.nl 

 

Gerelateerde artikelen x
Nieuws
  • 09-11-2016-00-00
  • Door West-Point

Tijdens de tweede Pre-Party van Popronde Breda treden op Silent War en Cynbel

Donderdag 10 november 2016 vindt de tweede Pre-Party voor Popronde Breda plaats. Wederom een avond met twee optredens om het publiek in de stad warm...

Nieuws
  • 30-10-2016-00-00
  • Door West-Point

Tijdens de eerste Pre-Party van Popronde Breda treden op Trip To Dover en Windup Space

Op donderdag 3 november 2016 zal de eerste Pre-Party voor Popronde Breda plaatsvinden, waarbij het publiek in de stad al een beetje warm wordt...

Nieuws
  • 01-06-2016-00-00
  • Door West-Point

Suck City Rock ’n Roll Bash: Het gevoel van alle tijden.

Recalcitrante rock 'n roll, live muziek, cars & bikes, een foto-expo en meer. Dat kun je verwachten tijdens Suck City Rock ’n Roll Bash, een nieuw...