Menu


Eindhovens stonerkwartet op Etten-Leurs Popelucht festival

KomatsuOp zaterdag 25 augustus start in Etten-Leur het Popelucht festival. Op zondag 26 augustus staat het Eindhovens stonerkwartet Komatsu op het Popeluchtpodium. In de aanloop naar dit festival spraken we met bassist Martijn Mansvelders over ups, downs en toekomstplannen. 

“Het gaat momenteel erg goed. We zijn dit jaar geselecteerd voor de Popronde 2012 waardoor we wat vaker buiten de stads- en provinciegrenzen te zien zijn. Een mooie gelegenheid om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met de zware klanken van Komatsu, voordat we ons debuutalbum uitbrengen. We hopen het rustig op te kunnen bouwen, van ‘kennismaking’ naar ‘verovering’ om uiteindelijk uit te komen bij ‘totale wereld dominatie’, haha.” Wanneer ik Martijn vraag naar dit debuutalbum, dat de opvolger van een zeer sterke EP moet gaan worden, gaat hij enthousiast verder: “We zijn blij met de lovende recensies van onze EP.

Vorig jaar hebben we op vrij ongedwongen wijze twaalf nummers opgenomen waarvan we er zes op dat schijfje hebben gezet. We waren zelf wel tevreden met de kwaliteit ervan maar hadden zulke positieve reacties niet verwacht.” Ondertussen heeft Komatsu voldoende materiaal liggen om een full-length album op te gaan nemen. “In oktober 2012 zullen we de studio induiken voor de opnames. Erg spannend, want na alle goede reacties op de EP ligt de lat natuurlijk hoog. Als alles volgens plan verloopt brengen we ons debuut in januari 2013 uit. We zijn in ieder geval al druk bezig met het organiseren van de presentatie.”

Nog niet zo lang geleden vond er een bandwisseling plaats. Zanger/gitarist Erik ging en nieuweling Stephan kwam. “Erik heeft de band op een kritisch moment verlaten, Komatsu liep erg lekker. Gelukkig hebben we vrij snel een vervanger kunnen vinden. We zijn op goede wijze uit elkaar gegaan en we wensen Erik dan ook veel succes met zijn verdere plannen.” Zijn vervanger Stephan Quint is een bekend gezicht binnen de Eindhovense rockscene. De bandleden kenden hem dus al langer. “Naast de keuze voor een bekend en vertrouwd gezicht is Stephan gewoon een getalenteerde muzikant. Hij heeft de muziek snel opgepikt en inmiddels kunnen we met hem de planken op”, aldus Martijn. De eerste gig met het kersverse bandlid zal die op Popelucht zijn, een spannend moment waar de band erg naar uit kijkt.

“Popelucht is een tof festival. Ik heb hier eerder gestaan met SQY Rocking Team en heb toen ervaren dat het als band prettig is om er te spelen. Een goed publiek, goede randvoorwaarden maar vooral zeer betrokken vrijwilligers die de bands op gastvrije wijze ontvangen. Vorig jaar zouden we met Komatsu al op Popelucht spelen, maar vlak voor deze gig heb ik twee herseninfarcten gehad. Na een lange revalidatieperiode ben ik voldoende hersteld om het dit jaar dubbel en dik goed te komen maken!”

Tot slot ben ik benieuwd waar de band zichzelf - met heel wat pieken en dalen achter de rug - over vijf jaar ziet staan.  “We weten natuurlijk niet precies hoe het over vijf jaar met de band zal gaan. Voorlopig richten we al onze aandacht op onze debuutplaat. We geloven in de muziek die we maken en hopen dat dit door een groot publiek wordt opgepikt. Een strijdplan hebben we niet maar we hopen in de toekomst een heleboel mooie shows, supports en festivals te kunnen doen.”
Kijk voor meer info op www.komatsurock.com

Win VIP Arrangement 
Popelucht is al gratis, maar wil je een extra bijzonder festival hebben? Retweet of Facebook share dan het stuk over Komatsu of Popelucht en laat ons weten waarom je een VIP arrangement wilt. Dat arrangement bestaat uit 5 consumptiebonnen, een t-shirt en een opblaasmicrofoon