Menu


Zevenbergse coverband Pretty Damn Close gaat voor perfectie

Pretty Damn Close in nieuwe bezetting op Tuinfeesten Langeweg

Pretty Damn CloseOp vrijdag 12 en zaterdag 13 september aanstaande staat Langeweg op zijn kop. Dan is het namelijk weer tijd voor het jaarlijkse Tuinfeesten festival. Dit jaar bestaat het evenement voor het eerst uit twee avonden. Een dance-avond op de vrijdag met als headliner DJ Vato Gonzalez en een popavond op de zaterdag met als hoofdact – helemaal uit de States – Bruce in the USA. In het voorprogramma van deze Bruce Springsteen tributeband staan Frontaal en Pretty Damn Close, twee regionale coverbands die de afgelopen jaren flink aan de weg hebben getimmerd. Dat Pretty Damn Close optreedt mag een klein wonder genoemd worden. De band is namelijk lange tijd op zoek geweest naar een geschikte zanger en zangeres. In de aanloop naar de Tuinfeesten in Langeweg sprak West-Point met drummer Arie Goos (foto: links).

Kwaliteit
"De band is in 2008 opgericht. Tot 2012 werkten we keihard om ons repertoire – met vooral poprockcovers – op te bouwen en traden we veel op. In 2012 deden we mee aan Clash of the Coverbands, regio Zuid-Nederland. Het is niet zo dat we hier bewust naar toe hadden gewerkt, maar we wilden graag eens kijken waar we eigenlijk stonden ten opzichte van andere coverbands. We wilden ons meten met de concurrentie, ontdekken of we onszelf op een bepaalde manier konden onderscheiden van de rest." De deelname aan de wedstrijd legde de groep muzikanten geen windeieren. Pretty Damn Close wist door te dringen tot de regionale halve finale. Een mooi stukje erkenning, aldus Goos. "We zijn allemaal de veertig gepasseerd en zien de band echt als een gezellige hobby. Dat wil niet zeggen dat we zomaar wat aanrotzooien natuurlijk. We zijn perfectionistisch en willen echt kwaliteit leveren."

Zoektocht
Na Clash of the Coverbands had de band flink wat naamsbekendheid gekregen en werd er veel gespeeld. Jammer genoeg resulteerde dit in stemproblemen bij de toenmalige zangeres, die de band moest verlaten. Vanaf dat moment moest de band op zoek naar een waardige vervangster. "En als het even kon ook een goede zanger", vertelt Goos. "Met z'n tweeën is het makkelijker om de kar te trekken. Maar goede zangers en zangeressen liggen helaas niet voor het oprapen. We hebben heel wat mensen op auditie gehad en lagen een jaar lang stil. Gelukkig vonden we eind 2013 een zanger en – pas enkele maanden geleden – een zangeres. Met hen klikt het heel erg goed. We hebben nu eindelijk de bezetting waar we altijd van droomden." (foto: oude bezetting).

Toekomst
"Tijdens de Tuinfeesten brengen we een up-tempo mix van vlammende rockcovers; van U2 tot De Dijk en van The Cure tot Skunk Anansie. In de nabije toekomst willen we weer veelvuldig gaan optreden. Ook verdient de website een opfrisbeurt en hebben we door onze nieuwe bezetting behoefte aan goede bandfoto's. Ondertussen blijven we ons repertoire verder uitbreiden. Maar met onze zanger en zangeres erbij heb ik er alle vertrouwen in dat dat helemaal goed gaat komen."

Pretty Damn Close speelt, samen met Frontaal en Bruce in the USA, op zaterdag 13 september op het Tuinfeesten festival in Langeweg. Kijk voor meer info op www.tuinfeestenlangeweg.nl en www.prettydamnclose.nl.

 

Gerelateerde artikelen x
Nieuws
  • 27-06-2017-00-00
  • Door West-Point

The Covernant en Who Nose treden live op tijdens Rock Dog In Sound Dog

Vrijdag 30 juni 2017 wordt het eerste half jaar van 2017 goed passend afgesloten tijdens een nieuwe editie van Rock Dog In Sound Dog, met optredens...