Menu


Recensie Sweet Empire – Old Ideas Keep Fighting Us

Sweet Empire heeftt met Old Ideas Keep Fighting Us een sterk albumEen aantal jaar geleden wist Sweet Empire mijn interesse te winnen. Hun EP The Flood uitgebracht op het Roosendaalse label Black Death Records sloeg me om de oren met korte punk rock nummers met een politieke lading. Het eerste full length This Season Needs Torches is helaas langs me heen gegaan, maar bij het horen van het nieuwste album Old Ideas Keep Fighting Us waarschijnlijk rede te meer om ook hun eerste album nog eens op te duikelen.

Old Ideas Keep Fighting Us is uitgebracht op het Tilburgse Shield Recordings (waarop onder andere 'mijn' eigen band Harsh Realms te vinden is) en begint erg sterk met opener Wire. Eigenlijk is Wire gelijk de aanzet voor wat je de rest van het album mag verwachten. Tracks die niet boven de drie minuten klokken, sterker nog: de helft klokt niet eens boven de twee. In die nummers vormen politieke teksten over dierenrechten,  sociale ongelijkheid & discriminatie de basis en dat zal het voor deze vier punkrockers altijd blijven zijn.

Sweet Empire brengt wederom een sterk album, maar of het weet uit te stijgen boven andere punk rock releases is de vraag. Maar misschien is dit ook helemaal niet nodig, want Sweet Empire doet een ding al jaren ontzettend goed en dat is spelen in binnen en buitenland.

Sweet Empire draait in ieder geval moeiteloos mee in de Europese punk rock scene. Nog een laatste eervolle vermelding voor het artwork en het paarse vinyl, dit ziet er wederom erg goed uit!