Menu


BlommenBlues 2017: 10 bands op 10 podia

  • Geschreven door West-Point

Zaterdag 22 april centrum Roosendaal

Ralph de Jongh is de Nederlandse bluessensatie van dit moment 1De eerste editie van het Roosendaalse BlommenBluesfestival vond plaats in de zomer van 2007. Het festival heeft sindsdien ieder jaar plaatsgevonden. Tijd nu dus voor al weer de elfde editie. Het gratis te bezoeken festival is daarmee niet meer weg te denken van de West-Brabantse muziekkalender.

Tien podia's
Dit jaar staan op de tien podia, verspreid over de Roosendaalse binnenstad, even zo veel acts. De opening wordt verzorgd door de blues hype van dit moment: Ralph de Jongh. Ralph verzorgt in Hotel Tongerlo (Bloemenmarkt) de opening van het festival. Maar er staan meer mooie namen op het lijstje! Voor het gemak noemen we ze hier allemaal: The Silver Dimes, Schipper & Bemanning, Atomic 4, The Rude Move, John-Boy & The Waltons, Tony’s Birthday Band, Jan de Bruijn, Stansoon ft. Keith Dunn en Maarten Russchen Band. Helemaal mooi is dat de organisatie, Stichting Blues Promotions Roosendaal, er ook nu weer in is geslaagd een festival te organiseren dat alle kanten van de blues laat zien en horen.

Nieuw podium
Mooi is dat er toch weer een nieuw deelnemend podium op het lijstje staat: Hotel Tongerlo. De andere deelnemende podia zijn bij de trouwe bezoekers van het festival inmiddels wel bekend: Ergens Anders, Bruin Café JaxX, Time Out, De Sjoes, Burgers and Beers Café, De Raatskelder, De Moriaan, Grand Café Chagall en het Wapen van Roosendaal.
Meer informatie: www.sbpr.nl