Popplatform West-Point

Switch to desktop Register Login

De popbiecht: Infinite Mind

  • Geschreven door Rutger Rijken
Infinite_Mind_FOTO_AndreJoossenIn De Popbiecht voelen we regelmatig een band uit de artiestendatabase op west-point.nl aan de tand. Deze week zit progrockband Infinite Mind uit Bergen op Zoom op de biechtstoel!

Laten we bij het begin beginnen: wanneer en waarom zijn jullie met de band begonnen?
“Basgitarist Tijmen, drummer Francis en ik (zanger/gitarist Sven, RR) hadden al een band, en in 2007 besloten we om muzikaal een andere weg in te slaan. Toen leadgitarist Sander zich bij ons voegde was Infinite Mind compleet en zijn we songs gaan schrijven waarin we harde instrumentale partijen afwisselen met heldere, melodische zanglijnen.”

Welke bands of artiesten behoren tot jullie inspiratiebronnen?
“De bands waar we zelf veel naar luisteren zijn Porcupine Tree, A Perfect Circle en Oceansize. Deze bands zijn bij het grote publiek misschien minder bekend aangezien de progrock geen grote muziekscène kent, maar voor ons zijn ze grote inspiratiebronnen.”

Welke Infinite Mind-gig staat voor altijd in jullie geheugens gegrift?
“De optredens die ons altijd bij zullen blijven zijn die op Klomppop 2009 en die op de lanceeravond van 3VOOR12/Zeeland in De Spot in Middelburg. Beide locaties waren fijn om te spelen en het publiek liet duidelijk merken dat het onze muziek tof vond.”

Wat is Infinite Mind op dit moment aan het doen?
“We zijn nu druk bezig met het opnemen en afmixen van onze EP ‘Sound of Distance’, die we in juni gaan uitbrengen. Er staan vier songs op, waaronder het 12 minuten durende ‘Opus’, een sferische, zeer narratieve compositie.”

Waar en wanneer kunnen we jullie de komende periode live bewonderen?
“Op dit moment staan er nog geen gigs gepland, maar als we onze EP hebben uitgebracht zullen we uiteraard weer volop gaan optreden.”

En tot slot: stel dat we een lijst zouden samenstellen met daarop de tien gouden tips voor het oprichten van- en spelen in een band. Welke tip staat volgens jullie op nummer één?
“Muziek maken doe je voor jezelf! We hopen dat we met Infinite Mind ooit onze (droge) boterham kunnen verdienen, maar we vinden het veel belangrijker om te werken aan de onderlinge vriendschap.”

Popplatform West-Point.nl © 2012
in samenwerking met Joomill.nl

Top Desktop version